Београдски Рагби Клуб Црвена Звезда

Beograd (Sportex rugby) savladao Dalmaciju

U subotu je na Adi Ciganliji bio još jedan sjajan ragbi dan. Naš klub bio je domaćin drugog kola sponzor kupa u organizaciji RSS-a , kao i utakmice drugog kola RRC-a Beograd (Sportex rugby) – Dalmacija.

Naš klub se još jednom dokazao kao sjajan domaćin i organizator, a za šta smo dobili pohvale sa svih strana. Ostao je žal sto veći broj gledalaca nije uživao u divnom danu na našem terenu, uz dobru zabavu i popularne cene hrane i pića.

Ne bi smo trošili puno reči na sponzor kup. Ovo je prva sezona tog takmičenja, RSS je imao velika očekivanja, ali realizacija za sada nije kako je planirano. Na jučerašnjem turniru od 6 ekipa koje su prijavljene pojavilo se njih 4. Sudije su takodje bile početnici, i u takvom sastavu nije se moglo ocekivati previše. Ako je nekome značajno ekipa Partizana uzela je prvo mesto u konkurenciji klubova Vojvodina, Petrovgrad i podmladjene ekipe RK Rad.

Izuzetno je čudno da ekipa beogradskog TrimTab rugby-a nije uzela učešce kada znamo da je njihov predsednik g. Tutunovic ujedno i idejni tvorac ovog takmičenja, ali to je pitanje za RSS.

Svakako je takmičenje u sponzor kupu festivalskog karaktera i podstiče prave vrednosti našeg sporta.

U glavnom dogadjaju dana ekipa Beograda ( Sportex rugby ) savladala je goste iz Dalmacije rezultatom 27:17 (19:10).

Nasa ekipa usla je u meč nervozno i pored terenske dominacije dozvolila gostima iz Hrvatske da na relativno lak i jeftin način dodju do prednosti od 0:10 vec u 10. minutu.
Iskusni igrači u redovima Beograda ( Sportex rugby ) su povezali igru i posle početnog šoka stvari su počele da dolaze na svoje mesto . Tako da su najpre Keglić, a zatim i kapiten Djordjević esejima do 30 minuta poravnali rezultat. Martić je uspešno pretvorio esej Djordjevića i u tom trenutku naša ekipa preuzima vodjstvo koje ne ispušta do kraja utakmice 12:10. Do kraja poluvremena jos jedan esej postiže Janković uz pretvaranje Martića, i na odmor se odlazi rezultatom 19:10.

Koliko su naši igrači bitni u ovosezonskom takmičenju za selekciju Beograda ( Sportex rugby ) govori podatak da su svih 19 poena u prvom poluvremenu postigli igrači našeg kluba.

Drugo poluvreme donelo je ujednačenu igru , a gosti iz Hrvatske koriste žuti karton Martića ( 50.min ) , i u 56. min postizu pretvoreni esej za 19:17 .. Utakmica prelazi u borbu sa puno gresšaka , ali nas tim preko Babića u 73. minutu se odlepljuje na 24:17. Samo dva minuta nakon toga Martić postize kaznu za konačnih 27:17.

Poslednjih 5 minuta igrači Dalmacije daju sve od sebe da postignu poene i uzmu bonus bod za poraz manji od 7 poena, ali im to no polazi za rukom. Naša ekipa dobila je bonus bod za postignuta 4 i više eseja.


Sledece sedmice naš tim igra u Zenici , čime ce biti stavljena zavesa na ovu polusezonu u RRC-u. Stručni štab mora da nadje načina da očiglednu želju igrača Beograda ( Sportex rugby ) kanališe na način da se greške svedu na najmanju moguću meru. Pored toga veliki problem u igri naše ekipe u obe dosadašnje utakmice predstavlja neuigranost igrača skrama, što protivnici na ovom nivou takmičenja i te kako koriste.

Srećno momci.