Београдски Рагби Клуб Црвена Звезда

RK Partizan osvajač kupa za 2015

Kao što je najavljeno 24.10. odigrano je finale seniorskog kupa Srbije za 2015. godinu. Po lepom i sunčanom vremenu, ali terenu teškom za igru sastali su se BRK Crvena Zvezda i RK Partizan.

Iako je naš tim ušao u utakmicu kao favorit , od prvog minuta je bilo jasno da je Partizan došao da se nadigrava i da je njihov stručni štab jako dobro pripremio utakmicu. Na kraju je to pokazao i konačni rezultat iako su se ekipe četiri puta smenjivale u vodjstvu potenzmittel viagra kaufen.

Već u petom minutu pretvaranjem iz kaznenog udarca Partizan je poveo 0:3.
Tenzije medju igračima su bile prisutne , kao i svaki put kada je finale kupa u pitanju, tako da je sudija P.Štiglic posle jedne čarke u 17. minutu bio prinudjen da pokaže žute kartone Grubiću iz naše i Ničiću iz ekipe Partizana.  Naredih 10 minuta obe ekipe su igrale sa po 14 igrača.

U 18. minutu nakon prodora sa desne strane i povratnog pasa BRK Crvena Zvezda postize esej preko Jankovića i prelazi u vodjstvo. Nakon uspešnog pretvaranja Martića rezultat je 7:3
U 20. minutu sudija Štiglic daje jos jedan zuti karton i to Krstiću iz Partizana. Nažalost nismo uspeli da iskoristimo brojčanu prednost. Naprotiv. I.Dejanović u 26 minutu postiže esej za Partizan i postavlja konačni rezultat prvog poluvremena 7:8

Možda ključni detalj utakmice desio se u 43. minutu kada je u istom napadu trener Poprečica bio prinudjen da zbog povrede kolena zameni kapitena Djordjevića, a zbog povrede ramena i Keglića.

U 46. minutu Martić iz kazne vraća nas tim u vodjstvo 10:8

U 50. minutu naizgled bezazlena situacija u naših 22m , lopta je sigurna , medjutim igrači Partizana blokiraju šut , lopta se idealno odbija Mladenoviću i Partizan postiže prilicno lagan esej. Pretvaranje nije bilo uspešno i to je 10:13 za goste.

U 53 minutu Martić pretvara jos jednu kaznu i poravnava rezultat na 13:13.

U tom trenutku utakmica kao da je ponovo počela za obe ekipe. U žaru borbe Banduka pravi visoko obaranje, dobija žuti karton, a Preradojević dovodi Partizan u vodjstvo iz kazne 13:16

Iz jedne solidne kontre igrači Partizana postižu i poslednji, treći esej na utakmici u 73. minutu i postavljaju konačan rezultat 13:21.

Iako nismo uspeli da odbranimo trofej u kupu, možemo reći da je godina za nama bila u skladu sa ciljevima i da ne možemo biti nezadovoljni. Osvojeno je seniorsko prvenstvo, kao i naslov u ragbiju 7 u istoj konkurenciji.

Sledi pauza u klupskim takmičenjima do prolećnog dela , a do kraja godine seniorsku reprezentaciju očekuju dueli sa Slovenijom 7/11 u Beogradu i nakon toga gostovanje Luksemburgu u okviru evropskog kupa nacija.