Београдски Рагби Клуб Црвена Звезда

“Matori” VS “Mladi” 3-3

9. januar 2016.

Danas je na terenu BRK Crvena Zvezda (Ada Ciganlija) odigran tradicinalni novogodišnji meč između igrača starije dobi (25+) i juniorskog podmlatka pojačanog igračima prvog tima do 25 godina.

Iskusniji igrači su u prvom poluvremenu dominirali u posedu lopte. Stariji skramaši, željni lopte, su lepršavim off-load-ovima lagano osvajali teren, što je uz podršku prekaljene linije u 5 minutu rezultiralo esejem kapitena Poprečice.

Početni polet igrača skrama, od kojih jedva da je neko bio lakši od 100 kg, malo je utihnuo usled nedostatka kondicije, pa su igrači mlađih kategorija u 15 min uspeli jednom blic akcijom po krilu da postignu esej. U poluvreme se ušlo sa rezultatom 1:1 u esejima. Drugo poluvreme je otpočelo, slično prvom, dominacijom iskusnije ekipe, ali se ubrzo moglo videti dugo zadržavanje u rakovima i izostanak praćenja igrača, što je ohrabrilo mladi klupski naraštaj da preuzme inicijativu u napadu.

Fer i korektnom igrom utakmica je završena sa po tri postignuta eseja na obe strane (15-15).

Utakmicu je svakako, treba i to napomenuti, na viši nivo podigao sudija Đukić.

Većina igrača starijeg tima bila je prijatno iznenađena srčanošću, ragbi tehnikom i sportskim duhom naraštaja, koji ih u klupskom dresu nasleđuje. Treba, takođe, odati i posebno priznanje igračima preko 40 godina koji su se, posle više godina neigranja, skinuli da odigraju ovako značajan meč.

Ovakvi susreti umnogome učvršćuju drugarske veze između svih generacija u klubu, a sam klub pretvaraju u prostor prijatne sportske atmosfere usled čega je mnogima, generacijama unazad, postao druga kuća.

12466300_1135340506483906_291513637255400632_o