Београдски Рагби Клуб Црвена Звезда

Partizan (8) – BRK Crvena Zvezda (26)

U subotu 01.10.2016. na našem terenu na Adi , odigran je meč 7.kola prvenstva Srbije za seniore.

Naš tim je bio bolji i sa rezultatom 26:8 odneo pobedu i time ,a zahvaljujuci odlično odigranim utakmicama u prolećnom delu sezone, obezbedio sebi odbranu titule i osvajanje prvenstva  Srbije u konkurenciji seniora za 2016.god. i pre završetka takmičenja.

Utakmica je krenula loše po naše momke . U 6 min. posle dosuđene kazne i sigurnog pretvaranja Andrića ,Partizan je poveo sa 3-0.

Tada se borba razvila i iako je naš tim imao blagu terensku inicijativu ,Partizan se odlično branio i može se reći da se do kraja prvog poluvremena odigravao meč u kojemu su oba protivnika bila podjednako dobra.

Na samom kraju prvog poluvremena  u 40.min. posle uspešnog skrama ,prodorom i esejem Arsića i uspešnim pretvaranjem Nedeljkovića ,naš tim dolazi u prednost i odlazi na poluvreme sa rezultatom 7:3.

To se pokazalo kao prelomni trenutak na utakmici jer je odmah po početku drugog poluvremena u 43. min. Janković postigao još jedan esej , da bi pretvaranjem Nedeljkovića naš tim došao u osetniju prednost i time mogao mirnije da nastavi meč.

Janković je u 57.min. presekao pas igrača Partizana i postigao svoj drugi esej .Uspešan u pretvaranju je bio kapiten Đorđević.

Osetnije vođstvo našeg tima je trglo igrače Partizana koji su u 65.min. iskoristili “višak” u liniji i pogotkom Sredovića smanjili rezultat na 8-21.

U nastavku susreta vodila se velika borba , da bi na samom kraju  u 79.min ,debitant na utakmici ,br.3  A. Đorđević  posle odličnog šuta Jankovića uspeo da pretrči celu odbranu Partizana ,uhvati loptu i postigne esej za krajnji rezultat od 26-8.

Želimo da se zahvalimo igračima oba tima na fer i korektnoj borbi, kao i mnogobrojnim gledaocima koji su došli da uživaju u ovom lepom ragbi danu.

Nama ostaje da odigramo što bolje preostale mečeve u prvenstvu i da se pripremimo za Kup Srbije.

Probaćemo da ispravimo prošlogodišnji kiks u finalu protiv Partizana i da posle osvajanja prvenstva u ragbiju 7 , prvenstva Srbije u ragbiju 15 objedinimo sve tri titule u domaćem prvenstvu u kategoriji seniora.

RK Partizan: Stanić, Medić, Joksimović, Sretković, Ničić, Nenadović, Krstić(c), Preradojević, Andrić, Avramović, Radić, M.Ljubičić, Glišić, Sredović(5), Dejanović, Spasenović, A.Ljubičić, Stamenković, Radeka, Šošić.
BRK Crvena zvezda: Bućan, Sretenović, A.Đorđević (5), Joksimović, Idrizović, Radić, A.Đorđević (2)(c), Arsić(5), Nedeljković(4), Janković(10), P.Vasić, M.Vasić, Banduka, Kajan, Belić, Brkić, Mađanović, Stefanesku, Arsenijević

Sudije:Dejan Štiglić, Nenad Matejić, Miroljub Bukvić

U prilogu možete videti izveštaj komesara za takmičenje 04-2016

Izveštaj komesara za takmičenje 04-2016