Београдски Рагби Клуб Црвена Звезда

BRK Crvena Zvezda – RK Rad 23-5

U nedelju, 15. oktobra 2016. god., odigrana je poslednja utakmica jesenjeg seniorskog prvenstva u ragbiju. Na Adi Ciganliji su snage okušali igrači BRK – Crvene Zvezde i Rada. Maglovit jesenji dan bio je idealan za sve ljubitelje ragbija.

Iako je titula prvaka države za BRK Crvenu Zvezdu, već odlučena u prethodnom kolu , Ragbisti Rada su imali motiv da u ovom meču osvoje barem bonus bod i time zadrže drugo mesto na konačnoj tabeli.

Igrači Crvene Zvezde su odmah na početku utakmice shvatili da gosti imaju mnogo nadmoćniji i dobro uvežban skram. Trener Poprečica je protivničkoj prvoj liniji suprotstavio dva manje iskusna stuba, što je verovatno taktički odlično za njihovo kaljenje protiv ozbiljne ekipe, ali se isto tako pokazalo kao pogubno za stabilnost skrama. Igru igrača dijagonale ne treba posebno hvaliti, budući da je visok nivo bio i očekivan. Prvo poluvreme je proteklo samo sa jednom pretvorenom kaznom (Ljubičić) i jednim esejem bez uspešne transformacije (Arsić). Desetak minuta pre kraja prvog poluvremena obe ekipe su bile oslabljene za po jednog igrača (mladi stub Đorđević – BRKCZ i iskusni čep Ristić – RAD), što je rezultat dobijenih žutih kartona usled sitne čarke. Poluvreme je završeno rezultatom 8:3 u korist domaćina.

Drugo poluvreme je obeležila još drastičnija dominacija u skramu gostiju, sve do ulaska Belića na mesto stuba (49 min). Igru domaćina je unapredio i iskusni Jelić koji je u 56 minutu drop-kick šutom iz igre povećao vođstvo domaćina na 11:0. Malo zatim kapiten Crvene Zvezde dobija crveni karton, zbog ispoljavanja agresije ka protivničkom igraču u prekidu igre. Par minuta kasnije krilni Arsić ponovo postiže esej, a Jelić uspešno vrši transformaciju. Rezultat se povećao na 18:0 u korist domaćina. Tri minuta kasnije Kapor iz Rada nasrće pesnicama na Jelića, što je sudija Matejić ocenio kao obostrani sukob i obojici dodelio žute kartone. Malo zatim, u 77 minutu, gosti postižu esej i smanjuju rezultatsku razliku na 18:5. Ubrzo nakon toga otvarač crveno-belih postiže esej i povećava rezultatsku razliku na 23:5. To je ujedno bio rezultat kojim je ova utakmica i okončana.

Utakmice poput ove smo već više puta imali prilike da vidimo. U najkraćem, potpuna dominacija igrača Rada u skramu i lepršava igra linije na strani Crvene Zvezde. Pre svega, treba čestitati svim igračima prve, druge i treće linije Crvene Zvezde na nadljudskim naporima, kojima su se suprotstavljali desetostruko snažnijem i težem protivniku. Igrače i crveno-belim dresovima je u skramu spasilo samo iskusno taloniranje Sretenovića i visprenost mladog Keglića, koji je uspevao da istalonirane lopte poljuljanog i iskrivljenog skrama nekako, iz isprepletanih nogu druge linije u povlačenju, vrhunskom brzinom vadi i servira demiju Vasiću. Ono što nije zakazalo u igri domaćina to je zasigurno čelična odbrana svakog pojedinca u timu. Iako je protivnik u pojedinim naletima uzimao i po 20 m, ni jedan mol i ni jedan prodor nije ostao obeležen malodušnošću, već nasuprot veoma požrtvovanom igrom celog tima. Tu se najbolje videlo da je, iako BRK – Crvenu Zvezdu najviše krase odabrani pojedinci, tzv. „Sedmičari“ , koji imaju brzinu, veštinu i odličan pregled igre, te maglovite nedelje na Adi crveno-beli tim disao istim plućima i dao sve od sebe da odnese pobedu. To i jeste najveći uspreh trenera Poprečice. Ne samo to što je uzeo titulu, nego što je uspeo da napravi tim.

14724367_1379579878726633_5919324878649030218_n

Čestitamo svima na odličnoj igri ,a nama ostaje da se dobro pripremimo za kup koji će se održati u novembru .

BRK Crvena zvezda: Bućan, Sretenović, Aleksandar E. Đorđević(žk), Idrizović, Stefanesku, Mađanović, Arsić(10), Keglić(5), Vasić, Janković, Aleksandar Z. Đorđević(ck), Ivanović, Ljubičić(3), Banduka, Kajan, Belić, Stevanović, Jelić(5)(žk), Arsenijević, Šeša.

RK Rad: Đukić, Rodić, Vraneš, Flori, Radović,Uroš Slavić, Ranković, Ristić, Ćirić, Jerković(5), Luka Slavić, Babić(žk), Radulović, Vukotić, Hadžić Srđan Nikolić, Ljubičić, Rajović, Mitrović, Luka Nikolić, Avramović, Kapor(žk), Orlović.