Београдски Рагби Клуб Црвена Звезда

Ragbi na delu

Ragbi na delu

Džulija Fini: Sport za budućnost

Prvi Ragbi open day uspešno je, u nedelju, održan na Adi ciganliji u organizaciji Beogradskog ragbi kluba Crvena zvezda i uz pomoć Ambasade Australije u Srbiji.

Mnogobrojnoj deci, koja su na ragbi teren toga dana došla da se upoznaju sa ovom igrom, ambasadorka Australije Džulija Fini savetovala je da iz sporta nauče životne lekcije.

„Sport je divan način za spajanje svih nivoa društva. On vas odvaja od kompjutera i ajpeda, a lekcije koje učite igrajući timski sport su veoma važne za ceo život. Naučićete kako da rešavate teške situacije, a sve veštine koje sada stičete od velike su koristi za vašu budućnost“, kazala je ambasadorka Fini, prijatno iznenađena interesovanjem za ragbi i entuzijazmom mladih prema sportu.

Srđan Kragojević, predsednik Upravnog odbora BRK Crvena zvezda predstavio je Ragbi akademiju Crvena zvezda, koja je do sada privukla pažnju preko dve stotine dece i čiji dugročni cillj je da što više dece i mladih, osnovnog i srednjoškolskog uzrasta, upozna sa ovim sportom i omogući im uslove za trening i takmičenja.

Prilikom otvaranja prvog Ragbi open day-a u Srbiji Kragojević se zahvalio prisutnima što su se odazvali u tako velikom broju uveren da su tog dana, na  ragbi terenu Ade ciganlije, prisutni bili i mnogi budući ragbi igrači. „Bez pomoći ambasadorke Australije i programa Australian aid naša misija ne bi bila moguća,“ dodao je.

Tokom celodnevne aktivnosti posetioci su mogli da se upoznaju sa elementima igre i isprobaju poteze i vežbe, uz ragbi lopte raznih veličina, poligone, čunjeve, džakove za vežbe obaranja protivničkih igrača i da zaigraju sa nekadašnjim ragbi reprezentativcima Srbije.

Sa ragbi terena na Adi ciganliji deca su, u nedelju, otišla inspirisana druženjem i novim saznanjima.

 

Ljubica nam je poslala svoje utiske čim je stigla kući